top of page
Zoeken

Social media trends 2022

2021 heeft veel veranderingen gebracht wat betreft sociale media, maar zoals we weten volgen de ontwikkelingen elkaar op de socials in een razend tempo op. Dat betekent veel spannends ook voor 2022! Om je helemaal voor te bereiden op het nieuwe jaar, hebben we een aantal belangrijke trends voor 2022 voor je op een rijtje gezet.


1. Less is more We zitten steeds meer op social media, maar we besteden minder aan individuele berichten. De kans is groot dat volgers langs je bericht scrollen. Je moet de aandacht binnen een paar seconden weten te grijpen én deze een aantal seconde zien vast te houden. En dat is niet makkelijk. Minder tekst en meer (bewegend)beeld, dat is de oplossing.

2. Tik-Tok the place to be Zit je met je bedrijf nog niet op Tik-Tok? En zelf ook niet? Dan is nu de tijd om een account aan te maken. En als je nog denkt dat Tik-tok voor tieners is, heb je het mis. Tik-tok is in de afgelopen tijd onwijs hard gegroeid. Van webshop tot recept, van sportadvies tot politieke discussie, van de nieuwste trends tot nieuwe muziek; Tik-Tok laat zien wat er speelt. We zien dat Instagram Tik-Tok probeerd in te halen door steeds meer haar focus te leggen op de Reels.


3. Slow brands

Mensen worden overladen door content. Volgers hebben steeds minder vertrouwen in merken; fake nieuws, actie producten en schreeuwende advertenties. Dit kun je oplossen door video’s, minder tekst en meer beeld, maar ook door als bedrijf "slower" te bewegen.


Met Slow marketing ontstaan oersterke merken. Door een connectie te maken met de klant, laat je zien wat voor bedrijf je bent en welke service je aanbiedt. Klanten willen horen wat je voor ze kunt betekenen. Je maakt het persoonlijk, je laat zien dat je hebt nagedacht over je communicatie en dat je de klant serieus neemt. Hierdoor krijg je veel sneller verbinding en interactie met je volgers.


Wil je meer weten over hoe je social media kan inzetten voor jouw merk of bedrijf? Neem contact met ons op.
84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page